Abadszalók

Látnivalók

Történelmünk évszázadokra visszanyúl a múltba!

Berekfürdő Termál-és Strandfürdő

“8 hektárnyi csodálatos zöldövezeten elterülő fürdőnkben 12 medencével várjuk a gyógyulni, pihenni vágyó Vendégeinket az év 365 napján.”

Tiszaderzs

Derzs már a honfoglalás után nem sokkal benépesült. Első ismert birtokosai a Tomaj nemzetség tagjai voltak még a 14. század előtt.

Kiss Pál Múzeum

A Kiss Pál Múzeum Tiszafüred és Magyarország egyik legrégebbi alapítású fővároson kívüli gyűjteménye, a szolnoki Damjanich János Múzeum tagintézménye.

Abadszalók

Abádszalók város az Észak-Alföld régióban, Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Kunhegyesi járásban. Abádszalók település a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében lévő Tiszaabád és Tiszaszalók egyesülésével jött létre 1895-ben.

Hortobágyi Nemzeti Park

1999. november 30-án Marrakesben , az UNESCO Világörökség
Bizottságának ülésén felvették a Hortobágyi Nemzeti Park egész
területét a Világ Kulturális és Természeti Örökségének listájára.

Babamúzeum

56 cm-es méretű babákon több mint 560 rend ruha tekinthető meg. Elsősorban a Kárpát-medence területéről származnak, de lelkes adakozók, diplomaták jóvoltából a Föld több mint 60 országának jellegzetes népviselete is kiállításra került itt.

Abadszalóki Csipkeverők Háza

“A csipke a textilkézművesség királynője, aki mindig szolgál, de nem uralkodik.” Állandó kiállítás Simon Istvánné népi iparművész munkássága és Mátyus Lajosné vertcsipkekészítő gyűjteménye.

Tisza-tavi Ökocentrum Poroszló

Az épület 1 millió literes akváriumrendszerében több mint 50 féle hal él. Ez az édesvízi akvárium nem pusztán azért egyedülálló, mert Európában a legnagyobb!

Kiskörei Erőmű

A Tisza-tó létrehozásának oka volt a Kiskörei Erőmű, mely a tározóban (Tisza-tó) duzzasztott vízből nyeri energiáját.

Graefl-család kastélya

A tornyos kastélyt 1872-ben építtette Graefl Károly, majd fia, Jenő megnagyobbította az épületet. A kastély ma is Poroszló egyik legszebb ékessége, az épületben jelenleg panzió működik.